AMBIENTALISTI

Mobile will be soon released!
 • Sot shënohet Dita Botërore pa Makina

  Makinat janë një nga ndotësit më të mëdhenj të ajrit në Kosovë. Prandaj ruaje ambientin përdor mjete alternative për lëvizje.

  #ambientalisti #DitaBotërorepaMakina

  Norwegian Embassy in Prishtina Ky grant është mundësuar nga ‘Programi i shoqërisë civile për Shqipërinë dhe Kosovën’, financuar nga Ministria e Punëve të Jashtme të Norvegjisë/
  , menaxhuar nga Fondacioni Kosovar për Shoqëri Civile (KCSF) në partneritet me Partners Albania for Change and Development(PA) dhe implementuar nga Instituti për Politika Zhvillimore/Institute for Development Policy (INDEP). Përmbajtja dhe rekomandimet e paraqitura nuk përfaqësojnë qëndrimin zyrtar të Ministrisë së Punëve të Jashtme të Norvegjisë dhe Fondacionit Kosovar për Shoqëri Civile (KCSF)

 • A e dini çka janë e-mbeturinat?

  E-mbeturinat janë pajisjet eletronike të cilat pas përdorimit hudhen. Me rritjen e shfrytëzimit të pajisjeve elektronike është rritur edhe sasia e mbeturinave elektronike.

  E-mbeturinat përmbajnë kimikate toksike të rrezikshme, prandaj duhet të trajtohen në mënyrë që të mos përfundojnë në deponi.
  #ambientalisti #embeturinat

  Ky grant është mundësuar nga ‘Programi i shoqërisë civile për Shqipërinë dhe Kosovën’, financuar nga Ministria e Punëve të Jashtme të Norvegjisë/

  Norwegian Embassy in Prishtina

  , menaxhuar nga Fondacioni Kosovar për Shoqëri Civile (

  KCSF

  ) në partneritet me

  Partners Albania for Change and Development

  (PA) dhe implementuar nga Instituti për Politika Zhvillimore/

  Institute for Development Policy (INDEP)

  . Përmbajtja dhe rekomandimet e paraqitura nuk përfaqësojnë qëndrimin zyrtar të Ministrisë së Punëve të Jashtme të Norvegjisë dhe Fondacionit Kosovar për Shoqëri Civile (KCSF).

 • A i dini përfitimet nga mbjellja e pemëve?

  Pemët urbane mund të ndihmojnë në zbutjen e disa prej ndikimeve negative dhe pasojave sociale të urbanizimit. Pemët ndihmojnë në uljen e emetimeve të karbonit duke ndihmuar në ruajtjen e energjisë. Vendosja e pemëve rreth ndërtesave mund të zvogëlojë nevojën për kondicioner të ajrit deri më 30 % dhe mund të ulë faturat e ngrohjes gjatë dimrit deri në 50 %.

  Këtu janë disa mënyra të cilat kontribuojnë për t`i bërë qytetet të qëndrueshme.

  Ky grant është mundësuar nga ‘Programi i shoqërisë civile për Shqipërinë dhe Kosovën’, financuar nga Ministria e Punëve të Jashtme të Norvegjisë/ Norwegian Embassy in Prishtina, menaxhuar nga Fondacioni Kosovar për Shoqëri Civile (KCSF) në partneritet me Partners Albania for Change and Development (PA) dhe implementuar nga Instituti për Politika Zhvillimore/ Institute for Development Policy (INDEP). Përmbajtja dhe rekomandimet e paraqitura nuk përfaqësojnë qëndrimin zyrtar të Ministrisë së Punëve të Jashtme të Norvegjisë dhe Fondacionit Kosovar për Shoqëri Civile (KCSF).

 • A e keni ditur se kompostimi është zbërthim i mbetjeve organike?

  Nga procesi i kompostimit ne fitojmë plehun organik, kështu duke zvogëluar sasinë e mbeturinave dhe përdorimin e plehrave kimike.

  Në infografikën e mëposhtme mund të informoheni më gjerësisht se çka mund të kompostojmë dhe dobitë që kemi nga ky proces.

  #ambientalisti #komposto

  Ky grant është mundësuar nga ‘Programi i shoqërisë civile për Shqipërinë dhe Kosovën’, financuar nga Ministria e Punëve të Jashtme të Norvegjisë/ Norwegian Embassy in Prishtina, menaxhuar nga Fondacioni Kosovar për Shoqëri Civile (KCSF) në partneritet me Partners Albania for Change and Development (PA) dhe implementuar nga Instituti për Politika Zhvillimore/ Institute for Development Policy (INDEP). Përmbajtja dhe rekomandimet e paraqitura nuk përfaqësojnë qëndrimin zyrtar të Ministrisë së Punëve të Jashtme të Norvegjisë dhe Fondacionit Kosovar për Shoqëri Civile (KCSF).

 • Si të kursejmë energji në shtëpi

  Duke praktikuar disa metoda të lehta ne mund të kursejmë energji. Një nga format më të mira të kursimit të energjisë është investimi në efiçiencë. Duke investuar në efiçiencë ne mund të kursejmë deri në 40 % energji.

  #ambientalisti #efiçienca

  Ky grant është mundësuar nga ‘Programi i shoqërisë civile për Shqipërinë dhe Kosovën’, financuar nga Ministria e Punëve të Jashtme të Norvegjisë/ Norwegian Embassy in Prishtina, menaxhuar nga Fondacioni Kosovar për Shoqëri Civile (KCSF) në partneritet me Partners Albania for Change and Development (PA) dhe implementuar nga Instituti për Politika Zhvillimore/ Institute for Development Policy (INDEP). Përmbajtja dhe rekomandimet e paraqitura nuk përfaqësojnë qëndrimin zyrtar të Ministrisë së Punëve të Jashtme të Norvegjisë dhe Fondacionit Kosovar për Shoqëri Civile (KCSF).

 • Koncepti zyrë e gjelbër

  Koncepti zyrë e gjelbër nënkupton krijimin e një mjedisi të shëndetshëm, duke kursyer energji dhe duke e zvogëluar ndotjen.

  Në infografikën e mëposhtme janë paraqitur 5 praktika si ta bëni zyren tuaj miqësore me mjedisin.

  #ambientalisti
  ______________________
  Ky grant është mundësuar nga ‘Programi i shoqërisë civile për Shqipërinë dhe Kosovën’, financuar nga Ministria e Punëve të Jashtme të Norvegjisë/ Norwegian Embassy in Prishtina, menaxhuar nga Fondacioni Kosovar për Shoqëri Civile (KCSF) në partneritet me Partners Albania for Change and Development (PA) dhe implementuar nga Instituti për Politika Zhvillimore/Institute for Development Policy (INDEP). Përmbajtja dhe rekomandimet e paraqitura nuk përfaqësojnë qëndrimin zyrtar të Ministrisë së Punëve të Jashtme të Norvegjisë dhe Fondacionit Kosovar për Shoqëri Civile (KCSF).

 • MIRËSEVINI NË PLATFORMEN INFORMATIVE AMBIENTALISTI

  Ambientalisti është platformë online e cila ka për qëllim ngritjen e vetëdijësimit të qytetarëve për çështje mjedisore. Kjo platformë do të shërbej edhe për monitorimin e punës së institucioneve publike si dhe mobilizimin e OJQ-ve lokale dhe qytetarëve për t`u përfshirë në mënyrë aktive në këtë drejtim.

  MË SHUMË
  23
 • Rimëkëmbja është e gjelbër!

  Java e Zhvillimit të Qëndrueshëm në Kosovë kthehet me format të ri: një platformë virtuale ku mund të informoheni, të lexoni publikime, të merrni pjesë në diskutime në panel, dhe shumë më tepër.

  Data: 25 gusht - 9 tetor 2020. Konferenca virtuale do të përfshijë tema të tilla si:

  • Rimëkëmbja e gjelbër ekonomike
  • Marrëveshja e Gjelbër e Bashkimit Europian (EU Green Deal)
  • Plani Kombëtar për Energjinë dhe Klimën
  • Tranzicioni në menaxhimin e burimeve
  • Ekonomia qarkore
  • Tranzicioni i energjisë - Qasja rajonale

  MË SHUMË
  33

Sot shënohet Dita Botërore pa Makina

Makinat janë një nga ndotësit më të mëdhenj të ajrit në Kosovë. Prandaj ruaje ambientin përdor mjete alternative për lëvizje.

#ambientalisti #DitaBotërorepaMakina

Norwegian Embassy in Prishtina Ky grant është mundësuar nga ‘Programi i shoqërisë civile për Shqipërinë dhe Kosovën’, financuar nga Ministria e Punëve të Jashtme të Norvegjisë/
, menaxhuar nga Fondacioni Kosovar për Shoqëri Civile (KCSF) në partneritet me Partners Albania for Change and Development(PA) dhe implementuar nga Instituti për Politika Zhvillimore/Institute for Development Policy (INDEP). Përmbajtja dhe rekomandimet e paraqitura nuk përfaqësojnë qëndrimin zyrtar të Ministrisë së Punëve të Jashtme të Norvegjisë dhe Fondacionit Kosovar për Shoqëri Civile (KCSF)

MË SHUMË

A e dini çka janë e-mbeturinat?

E-mbeturinat janë pajisjet eletronike të cilat pas përdorimit hudhen. Me rritjen e shfrytëzimit të pajisjeve elektronike është rritur edhe sasia e mbeturinave elektronike.

E-mbeturinat përmbajnë kimikate toksike të rrezikshme, prandaj duhet të trajtohen në mënyrë që të mos përfundojnë në deponi.
#ambientalisti #embeturinat

Ky grant është mundësuar nga ‘Programi i shoqërisë civile për Shqipërinë dhe Kosovën’, financuar nga Ministria e Punëve të Jashtme të Norvegjisë/

Norwegian Embassy in Prishtina

, menaxhuar nga Fondacioni Kosovar për Shoqëri Civile (

KCSF

) në partneritet me

Partners Albania for Change and Development

(PA) dhe implementuar nga Instituti për Politika Zhvillimore/

Institute for Development Policy (INDEP)

. Përmbajtja dhe rekomandimet e paraqitura nuk përfaqësojnë qëndrimin zyrtar të Ministrisë së Punëve të Jashtme të Norvegjisë dhe Fondacionit Kosovar për Shoqëri Civile (KCSF).

MË SHUMË

A i dini përfitimet nga mbjellja e pemëve?

Pemët urbane mund të ndihmojnë në zbutjen e disa prej ndikimeve negative dhe pasojave sociale të urbanizimit. Pemët ndihmojnë në uljen e emetimeve të karbonit duke ndihmuar në ruajtjen e energjisë. Vendosja e pemëve rreth ndërtesave mund të zvogëlojë nevojën për kondicioner të ajrit deri më 30 % dhe mund të ulë faturat e ngrohjes gjatë dimrit deri në 50 %.

Këtu janë disa mënyra të cilat kontribuojnë për t`i bërë qytetet të qëndrueshme.

Ky grant është mundësuar nga ‘Programi i shoqërisë civile për Shqipërinë dhe Kosovën’, financuar nga Ministria e Punëve të Jashtme të Norvegjisë/ Norwegian Embassy in Prishtina, menaxhuar nga Fondacioni Kosovar për Shoqëri Civile (KCSF) në partneritet me Partners Albania for Change and Development (PA) dhe implementuar nga Instituti për Politika Zhvillimore/ Institute for Development Policy (INDEP). Përmbajtja dhe rekomandimet e paraqitura nuk përfaqësojnë qëndrimin zyrtar të Ministrisë së Punëve të Jashtme të Norvegjisë dhe Fondacionit Kosovar për Shoqëri Civile (KCSF).

MË SHUMË

A e keni ditur se kompostimi është zbërthim i mbetjeve organike?

Nga procesi i kompostimit ne fitojmë plehun organik, kështu duke zvogëluar sasinë e mbeturinave dhe përdorimin e plehrave kimike.

Në infografikën e mëposhtme mund të informoheni më gjerësisht se çka mund të kompostojmë dhe dobitë që kemi nga ky proces.

#ambientalisti #komposto

Ky grant është mundësuar nga ‘Programi i shoqërisë civile për Shqipërinë dhe Kosovën’, financuar nga Ministria e Punëve të Jashtme të Norvegjisë/ Norwegian Embassy in Prishtina, menaxhuar nga Fondacioni Kosovar për Shoqëri Civile (KCSF) në partneritet me Partners Albania for Change and Development (PA) dhe implementuar nga Instituti për Politika Zhvillimore/ Institute for Development Policy (INDEP). Përmbajtja dhe rekomandimet e paraqitura nuk përfaqësojnë qëndrimin zyrtar të Ministrisë së Punëve të Jashtme të Norvegjisë dhe Fondacionit Kosovar për Shoqëri Civile (KCSF).

MË SHUMË

Si të kursejmë energji në shtëpi

Duke praktikuar disa metoda të lehta ne mund të kursejmë energji. Një nga format më të mira të kursimit të energjisë është investimi në efiçiencë. Duke investuar në efiçiencë ne mund të kursejmë deri në 40 % energji.

#ambientalisti #efiçienca

Ky grant është mundësuar nga ‘Programi i shoqërisë civile për Shqipërinë dhe Kosovën’, financuar nga Ministria e Punëve të Jashtme të Norvegjisë/ Norwegian Embassy in Prishtina, menaxhuar nga Fondacioni Kosovar për Shoqëri Civile (KCSF) në partneritet me Partners Albania for Change and Development (PA) dhe implementuar nga Instituti për Politika Zhvillimore/ Institute for Development Policy (INDEP). Përmbajtja dhe rekomandimet e paraqitura nuk përfaqësojnë qëndrimin zyrtar të Ministrisë së Punëve të Jashtme të Norvegjisë dhe Fondacionit Kosovar për Shoqëri Civile (KCSF).

MË SHUMË

Koncepti zyrë e gjelbër

Koncepti zyrë e gjelbër nënkupton krijimin e një mjedisi të shëndetshëm, duke kursyer energji dhe duke e zvogëluar ndotjen.

Në infografikën e mëposhtme janë paraqitur 5 praktika si ta bëni zyren tuaj miqësore me mjedisin.

#ambientalisti
______________________
Ky grant është mundësuar nga ‘Programi i shoqërisë civile për Shqipërinë dhe Kosovën’, financuar nga Ministria e Punëve të Jashtme të Norvegjisë/ Norwegian Embassy in Prishtina, menaxhuar nga Fondacioni Kosovar për Shoqëri Civile (KCSF) në partneritet me Partners Albania for Change and Development (PA) dhe implementuar nga Instituti për Politika Zhvillimore/Institute for Development Policy (INDEP). Përmbajtja dhe rekomandimet e paraqitura nuk përfaqësojnë qëndrimin zyrtar të Ministrisë së Punëve të Jashtme të Norvegjisë dhe Fondacionit Kosovar për Shoqëri Civile (KCSF).

MË SHUMË
SHTËPIA TRANSPORTI USHQIMI

Qyteti ku jetoni:

VAZHDO NË PYETJEN TJETËR

Sa anëtar të familjes jeni?

VAZHDO NË PYETJEN TJETËR

Sa energji elektrike përdoret në familjen tuaj?

VAZHDO NË PYETJEN TJETËR

A i fikni rregullisht dritat dhe paisjet e tjera elektronike?

VAZHDO NË PYETJEN TJETËR

Me çka ngroheni gjatë sezonit të dimrit?

VAZHDO NË PYETJEN TJETËR

Në çfarë temperature e mbani shtëpinë gjatë dimrit?

VAZHDO NË PYETJEN TJETËR

Cilat nga zgjidhjet eficiente i keni në shtëpi?

VAZHDO NË PYETJEN TJETËR

Në 6 muajt e fundit, a keni blerë një apo më shumë nga paisjet e listuara më poshtë?

VAZHDO NË PYETJEN TJETËR

Me çka udhëtoni në baza ditore?

VAZHDO NË PYETJEN TJETËR

Ushqimi

VAZHDO NË PYETJEN TJETËR

Nga ushqimi që blini, sa përqind hudhet në mbeturina?

Shiko Rezultatin

Ju faleminderit për pjesëmarrjen!

Rezulati i impaktit tuaj është:

Në grafikonin e mëposhtëm ju mund të shihni impaktin tuaj dhe mesataren botërore.