Skip to content

QESET E PLASTIKëS

160,000 qese të plastikës përdoren botërisht çdo sekondë, ndërsa përafërsisht 5 trilion qese të plastikës prodhohen vetëm gjatë një viti. Fatkeqësisht nga të gjitha këto qese vetëm 1 deri në 3% riciklohen. Por, ti si individ mund të kontribuosh drejt përmirësimit të efekteve negative që plastika ka në mjedis, kështu duke ripërdorur qeset e plastikës dhe duke përdorur më shumë çantat e pëlhurës në aktivitetet e juaja ditore.

Ky grant është mundësuar nga ‘Programi i shoqërisë civile për Shqipërinë dhe Kosovën’, financuar nga Ministria e Punëve të Jashtme të Norvegjisë dhe menaxhuar nga Fondacioni Kosovar për Shoqëri Civile (KCSF) në partneritet me Partnerët Shqipëri për Ndryshim dhe Zhvillim (PA).