AMBIENTALISTI

Mobile will be soon released!
 • Cilesia e ajrit SRB

 • vetuat elektrike

  Ky grant është mundësuar nga ‘Programi i shoqërisë civile për Shqipërinë dhe Kosovën’, financuar nga Ministria e Punëve të Jashtme të Norvegjisë dhe menaxhuar nga Fondacioni Kosovar për Shoqëri Civile (KCSF) në partneritet me Partnerët Shqipëri për Ndryshim dhe Zhvillim (PA).

 • 22 maji dita biodiversitetit

  Kombet e Bashkuara kanë shpallur 22 majin Ditën Ndërkombëtare të Biodiversitetit, për të rritur mirëkuptimin dhe ndërgjegjësimin për çështjet e biodiversitetit. Në nivel global, rreth 25 % e të gjitha llojeve të kafshëve dhe bimëve janë të kërcënuar me zhdukje.

  Këtë vit Dita Ndërkombëtare e Biodiversitetit shënohet me temën “Zgjidhjet tona janë në natyrë”. Në Kosovë, një pjesë e konsiderueshme e organizmave në natyrë janë në prag të zhdukjes. Është në dorën tonë që të veprojmë tani për të shpëtuar biodiversitetin!

  Ky grant është mundësuar nga ‘Programi i shoqërisë civile për Shqipërinë dhe Kosovën’, financuar nga Ministria e Punëve të Jashtme të Norvegjisë dhe menaxhuar nga Fondacioni Kosovar për Shoqëri Civile (KCSF) në partneritet me Partnerët Shqipëri për Ndryshim dhe Zhvillim (PA).

 • Qeset e plastikes

  160,000 qese të plastikës përdoren botërisht çdo sekondë, ndërsa përafërsisht 5 trilion qese të plastikës prodhohen vetëm gjatë një viti. Fatkeqësisht nga të gjitha këto qese vetëm 1 deri në 3% riciklohen. Por, ti si individ mund të kontribuosh drejt përmirësimit të efekteve negative që plastika ka në mjedis, kështu duke ripërdorur qeset e plastikës dhe duke përdorur më shumë çantat e pëlhurës në aktivitetet e juaja ditore.

  Ky grant është mundësuar nga ‘Programi i shoqërisë civile për Shqipërinë dhe Kosovën’, financuar nga Ministria e Punëve të Jashtme të Norvegjisë dhe menaxhuar nga Fondacioni Kosovar për Shoqëri Civile (KCSF) në partneritet me Partnerët Shqipëri për Ndryshim dhe Zhvillim (PA).

 • Rickilimi

  Çdo vit, afro 200 miliardë kanaçe alumini përdoren në të gjithë botën. Riciklimi i vetëm 2 kanaçeje alumini do të kursente energji të mjaftueshme sa për të furnizuar me energji 1 kompjuter gjatë gjithë ditës.

  Ky grant është mundësuar nga ‘Programi i shoqërisë civile për Shqipërinë dhe Kosovën’, financuar nga Ministria e Punëve të Jashtme të Norvegjisë dhe menaxhuar nga Fondacioni Kosovar për Shoqëri Civile (KCSF) në partneritet me Partnerët Shqipëri për Ndryshim dhe Zhvillim (PA).

 • Qeset e plastikes

  Përpos shisheve, qeset e plastikës shkaktojnë dëme të konsiderueshme në mjedis duke minimizuar të mirat që ai sjell për gjeneratat e ardhshme. Plastika kërkon trajtim të veçantë nga momenti kur hudhet si mbeturinë deri tek asgjësimi komplet i materialit. Andaj trajtimi joadekuat i këtij materiali dhe hedhja kudo e tij, përpos që rrit kostot mjedisore rrit edhe ato shëndetësore për shoqërinë dhe biodiversitetin.

  Ky grant është mundësuar nga ‘Programi i shoqërisë civile për Shqipërinë dhe Kosovën’, financuar nga Ministria e Punëve të Jashtme të Norvegjisë dhe menaxhuar nga Fondacioni Kosovar për Shoqëri Civile (KCSF) në partneritet me Partnerët Shqipëri për Ndryshim dhe Zhvillim (PA).

 • MIRËSEVINI NË PLATFORMEN INFORMATIVE AMBIENTALISTI

  Ky grant është mundësuar nga ‘Programi i shoqërisë civile për Shqipërinë dhe Kosovën’, financuar nga Ministria e Punëve të Jashtme të Norvegjisë dhe menaxhuar nga Fondacioni Kosovar për Shoqëri Civile (KCSF) në partneritet me Partnerët Shqipëri për Ndryshim dhe Zhvillim (PA). Përmbajtja dhe rekomandimet e paraqitura nuk përfaqësojnë qëndrimin zyrtar të Ministrisë së Punëve të Jashtme të Norvegjisë dhe Fondacionit Kosovar për Shoqëri Civile (KCSF).

  MË SHUMË
  23
 • Rimëkëmbja është e gjelbër!

  Java e Zhvillimit të Qëndrueshëm në Kosovë kthehet me format të ri: një platformë virtuale ku mund të informoheni, të lexoni publikime, të merrni pjesë në diskutime në panel, dhe shumë më tepër.

  Data: 25 gusht - 9 tetor 2020. Konferenca virtuale do të përfshijë tema të tilla si:

  • Rimëkëmbja e gjelbër ekonomike
  • Marrëveshja e Gjelbër e Bashkimit Europian (EU Green Deal)
  • Plani Kombëtar për Energjinë dhe Klimën
  • Tranzicioni në menaxhimin e burimeve
  • Ekonomia qarkore
  • Tranzicioni i energjisë - Qasja rajonale

  MË SHUMË
  33

Cilesia e ajrit SRB

MË SHUMË

vetuat elektrike

Ky grant është mundësuar nga ‘Programi i shoqërisë civile për Shqipërinë dhe Kosovën’, financuar nga Ministria e Punëve të Jashtme të Norvegjisë dhe menaxhuar nga Fondacioni Kosovar për Shoqëri Civile (KCSF) në partneritet me Partnerët Shqipëri për Ndryshim dhe Zhvillim (PA).

MË SHUMË

22 maji dita biodiversitetit

Kombet e Bashkuara kanë shpallur 22 majin Ditën Ndërkombëtare të Biodiversitetit, për të rritur mirëkuptimin dhe ndërgjegjësimin për çështjet e biodiversitetit. Në nivel global, rreth 25 % e të gjitha llojeve të kafshëve dhe bimëve janë të kërcënuar me zhdukje.

Këtë vit Dita Ndërkombëtare e Biodiversitetit shënohet me temën “Zgjidhjet tona janë në natyrë”. Në Kosovë, një pjesë e konsiderueshme e organizmave në natyrë janë në prag të zhdukjes. Është në dorën tonë që të veprojmë tani për të shpëtuar biodiversitetin!

Ky grant është mundësuar nga ‘Programi i shoqërisë civile për Shqipërinë dhe Kosovën’, financuar nga Ministria e Punëve të Jashtme të Norvegjisë dhe menaxhuar nga Fondacioni Kosovar për Shoqëri Civile (KCSF) në partneritet me Partnerët Shqipëri për Ndryshim dhe Zhvillim (PA).

MË SHUMË

Qeset e plastikes

160,000 qese të plastikës përdoren botërisht çdo sekondë, ndërsa përafërsisht 5 trilion qese të plastikës prodhohen vetëm gjatë një viti. Fatkeqësisht nga të gjitha këto qese vetëm 1 deri në 3% riciklohen. Por, ti si individ mund të kontribuosh drejt përmirësimit të efekteve negative që plastika ka në mjedis, kështu duke ripërdorur qeset e plastikës dhe duke përdorur më shumë çantat e pëlhurës në aktivitetet e juaja ditore.

Ky grant është mundësuar nga ‘Programi i shoqërisë civile për Shqipërinë dhe Kosovën’, financuar nga Ministria e Punëve të Jashtme të Norvegjisë dhe menaxhuar nga Fondacioni Kosovar për Shoqëri Civile (KCSF) në partneritet me Partnerët Shqipëri për Ndryshim dhe Zhvillim (PA).

MË SHUMË

Rickilimi

Çdo vit, afro 200 miliardë kanaçe alumini përdoren në të gjithë botën. Riciklimi i vetëm 2 kanaçeje alumini do të kursente energji të mjaftueshme sa për të furnizuar me energji 1 kompjuter gjatë gjithë ditës.

Ky grant është mundësuar nga ‘Programi i shoqërisë civile për Shqipërinë dhe Kosovën’, financuar nga Ministria e Punëve të Jashtme të Norvegjisë dhe menaxhuar nga Fondacioni Kosovar për Shoqëri Civile (KCSF) në partneritet me Partnerët Shqipëri për Ndryshim dhe Zhvillim (PA).

MË SHUMË

Qeset e plastikes

Përpos shisheve, qeset e plastikës shkaktojnë dëme të konsiderueshme në mjedis duke minimizuar të mirat që ai sjell për gjeneratat e ardhshme. Plastika kërkon trajtim të veçantë nga momenti kur hudhet si mbeturinë deri tek asgjësimi komplet i materialit. Andaj trajtimi joadekuat i këtij materiali dhe hedhja kudo e tij, përpos që rrit kostot mjedisore rrit edhe ato shëndetësore për shoqërinë dhe biodiversitetin.

Ky grant është mundësuar nga ‘Programi i shoqërisë civile për Shqipërinë dhe Kosovën’, financuar nga Ministria e Punëve të Jashtme të Norvegjisë dhe menaxhuar nga Fondacioni Kosovar për Shoqëri Civile (KCSF) në partneritet me Partnerët Shqipëri për Ndryshim dhe Zhvillim (PA).

MË SHUMË
SHTËPIA TRANSPORTI USHQIMI

Qyteti ku jetoni:

VAZHDO NË PYETJEN TJETËR

Sa anëtar të familjes jeni?

VAZHDO NË PYETJEN TJETËR

Sa energji elektrike përdoret në familjen tuaj?

VAZHDO NË PYETJEN TJETËR

A i fikni rregullisht dritat dhe paisjet e tjera elektronike?

VAZHDO NË PYETJEN TJETËR

Me çka ngroheni gjatë sezonit të dimrit?

VAZHDO NË PYETJEN TJETËR

Në çfarë temperature e mbani shtëpinë gjatë dimrit?

VAZHDO NË PYETJEN TJETËR

Cilat nga zgjidhjet eficiente i keni në shtëpi?

VAZHDO NË PYETJEN TJETËR

Në 6 muajt e fundit, a keni blerë një apo më shumë nga paisjet e listuara më poshtë?

VAZHDO NË PYETJEN TJETËR

Me çka udhëtoni në baza ditore?

VAZHDO NË PYETJEN TJETËR

Ushqimi

VAZHDO NË PYETJEN TJETËR

Nga ushqimi që blini, sa përqind hudhet në mbeturina?

Shiko Rezultatin

Ju faleminderit për pjesëmarrjen!

Rezulati i impaktit tuaj është:

Në grafikonin e mëposhtëm ju mund të shihni impaktin tuaj dhe mesataren botërore.