NDOTJA E AMBIENTIT

Në vitin 2017, rreth 70% e emisioneve të dioksidit të karbonit (CO2) vinte vetëm nga transporti rrugor, duke u bërë kështu një ndër kontribuesit më të mëdhenjë të ndotjes së […]

VETURAT ELEKTRIKE

Veturat elektrike luajnë rol shumë të rëndësishëm drejt transformimit të një mjedisi të pastër. Në përgjithësi, ato njihen të prodhojnë më pak emisione të CO2 të cilat kontribuojnë në ndryshimet […]

22 maji Dita e Biodiversitetit!

Kombet e Bashkuara kanë shpallur 22 majin Ditën Ndërkombëtare të Biodiversitetit, për të rritur mirëkuptimin dhe ndërgjegjësimin për çështjet e biodiversitetit. Në nivel global, rreth 25 % e të gjitha […]

RICKILIMI

Çdo vit, afro 200 miliardë kanaçe alumini përdoren në të gjithë botën. Riciklimi i vetëm 2 kanaçeje alumini do të kursente energji të mjaftueshme sa për të furnizuar me energji […]

DITA E TOKëS

22 prilli shënon përvjetorin e lëvizjes moderne për mbrojtjen e mjedisit që filloi nga aktivistë amerikan më 1970. Qëllimi kryesor i kësaj lëvizjeje ishte rritja e vetëdijes qytetare për degradimin […]